+30 210 9926518

Ο κάθε ένας μας είναι διαφορετικός από τον άλλο, αυτός είναι και ο λόγος που κάθε φαρμακοτεχνική συνταγή μπορεί να σχεδιαστεί ειδικά για τις ατομικές ανάγκες μας.

ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΧΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Οι ασθενείς με λεύκη έχουν χαμηλά επίπεδα καταλάσης(ένζυμο) στην επιδερμίδα τους σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα του υπεροξειδίου του υδρογόνου. Τοπική εφαρμογή μιας UVB-ενεργοποιημένης κρέμας ψευδοκαταλάσης μπορεί επιτυχώς να αφαιρέσει επιδερμικό υπεροξείδιο του υδρογόνου με αποτέλεσμα μια αξιοσημείωτη εκ νέου χρώση του δέρματος.

J Investig Dermatol Symp Proc 1999 Sep; 4(1):91-6

In vivo και in vitro αποδείξεις συσσώρευσης υπεροξειδίου του υδρογόνου (H2O2) στην επιδερμίδα των ασθενών με λεύκη και η επιτυχής απομάκρυνση του από UVΒ-ενεργοποιημένη ψευδοκαταλάση.

Clickhere για να έχετε πρόσβαση στην περίληψη αυτού του άρθρου

Ερευνητές έχουν φτάσει στο συμπέρασμα ότι "αν και η υδροκινόνη ανταποκρίνεται καλύτερα, το ασκορβικό οξύ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία του μελάσματος, αφού στερείται παρενεργειών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή σε συνδυασμό, για θεραπεία."

IntJDermatol. 2004 Aug; 43(8):604-7.

Μια διπλή τυχαιοποιημένη μελέτη ασκορβικού οξέος 5% έναντι υδροκινόνης 4% σε θεραπεία μελάσματος.

Espinal-Perez LE, Moncada B, Castanedo-Cazares JP.Clickhere για να έχετε πρόσβαση στην περίληψη αυτού του άρθρου

Το μέλασμα είναι, μία περιορισμένη σε έκταση, καφέ υπέρχρωση της επιδερμίδας που εμφανίζεται στις περιοχές του προσώπου και του λαιμού (δηλαδή σημεία εκτεθειμένα στο φως) και είναι πάθηση που μπορεί να επιδεινωθεί από την έκθεση στον ήλιο, τη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, ακόμα και την εγκυμοσύνη. Η μελέτη αυτή αποδεικνύει ότι μία κρέμα που περιέχει υδροκινόνη, γλυκολικό οξύ, βιταμίνες C και Ε, και αντηλιακά φίλτρα μπορεί να αποτελέσει μία ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία μελάσματος.

IntJDermatol. 2003 Dec; 42(12):966-72.

Ασφαλής και αποτελεσματική, σε αγωγή για μέλασμα, η χρήση υδροκινόνης 4%, γλυκολικού οξέος10%, αντιοξειδωτικών και αντηλιακών φίλτρων

GuevaraIL, PandyaAG.
Clickhere για να έχετε πρόσβαση στην περίληψη αυτού του άρθρου

Το αντιοξειδωτικό N-acetylcysteine(NAC) έχει αντιπολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στα ανθρώπινα κερατινοκύτταρα και έχει χρησιμοποιηθεί με ικανοποιητικά αποτελέσματα, τοπικά για την θεραπεία φολιδωτής ιχθυάσης.

Lancet. 1999 Nov 27; 354(9193):1880.

Τοπική χρήση N-acetylcysteine(NAC) για θεραπεία φολιδωτής ιχθυάσης

Redondo P, Bauzá A.Clickhere για να έχετε πρόσβαση στην περίληψη αυτού του άρθρου

Τοπική εφαρμογή N-acetylcysteine (NAC) μπορεί να αποτρέψει ερεθισμό του δέρματος που έχει προκύψει από ακτινοθεραπεία και προστατεύει από ερύθημα που έχει προκληθεί από τον ήλιο

SeminOncol. 1983 Mar; 10(1 Suppl 1):86-92

Τοπική χρήση N-acetylcysteine (NAC) για μείωση δερματικής αντίδρασης σε θεραπεία με ακτινοβολία.

Kim JA, Baker DG, Hahn SS, Goodchild NT, Constable WC.Clickhere για να έχετε πρόσβαση στην περίληψη αυτού του άρθρου