+30 210 9926518

Ο κάθε ένας μας είναι διαφορετικός από τον άλλο, αυτός είναι και ο λόγος που κάθε φαρμακοτεχνική συνταγή μπορεί να σχεδιαστεί ειδικά για τις ατομικές ανάγκες μας.

ΛΕΥΚΗ

Επιλογές θεραπείας της λεύκης

Τοπική εφαρμογή φαινυλαλανίνης

Τα μελανοκύτταραμπορεί να εξακολουθούν να υπάρχουν σε μακροχρόνια αποχρωματισμένο δέρμα ασθενών με λεύκη(> 25 ετών) . Η πρόσληψη L-φαινυλαλανίνης και ο κύκλος εργασιών της χρωστικής ουσίας που σχηματίζουν τα μελανοκύτταρα, είναι ζωτικής σημασίας για την έναρξη της μελανογενέσεως. Οι δραστηριότητες της Phenylalaninehydroxylase αυξάνονται γραμμικά και αποδίδουν οκτώ φορές περισσότερο σε δέρμα μαύρου χρώματος, σε σχέση με το λευκό.

Οι Camachoκαι Mazuecos πραγματοποίησαν μια έρευνα, σε ομάδα από 193 ασθενείς με λεύκη σε εξέλιξη, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε από του στόματος αγωγή (50 ή 100mg / ανά κιλό βάρους ημερησίως) και σε αγωγή με τοπική εφαρμογή γέλης 10% φαινυλαλανίνης και επιπρόσθετα με έκθεση στον ήλιο. Όταν η μελέτη τελείωσε, επιτεύχθηκε 100% επαναχρωματισμός 122 ασθενών στο πρόσωπο, 35 στον κορμό και 33 στα άκρα. Οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία υψηλής ηλιακής ακτινοβολίας και χρησιμοποίησαν επίσης τοπικά, φαινυλαλανίνη, πέτυχαν μεγαλύτερο επαναχρωματισμό, επίσης δεν αναφέρθηκαν παρενέργειες.
Arch Dermatol. 1999;135:216-217
Αγωγή λεύκης με από του στόματος και τοπική εφαρμογή φαινυλανίνης-εμπειρία 6 ετών


Clickhere για να έχετε πρόσβαση στην περίληψη αυτού του άρθρου

JDrugsDermatol 2002 Sep; 1(2):127-31
Από του στόματος και τοπική εφαρμογή φαινυλανίνης,
clobetasolpropionate και ηλιακής ακτινοβολίας-μία νέα έρευνα για τη θεραπεία της λεύκης

Clickhere για να έχετε πρόσβαση στην περίληψη αυτού του άρθρου

MolGenetMetab 2005 Dec; 86(4):27-33
Μειωμένη πρόσληψη φαινυλαλανίνης και οι αντίστοιχες διεργασίες σε ασθενείς με λεύκη.


Clickhere για να έχετε πρόσβαση στην περίληψη αυτού του άρθρου