+30 210 9926518

Ο κάθε ένας μας είναι διαφορετικός από τον άλλο, αυτός είναι και ο λόγος που κάθε φαρμακοτεχνική συνταγή μπορεί να σχεδιαστεί ειδικά για τις ατομικές ανάγκες μας.

ΨΩΡΙΑΣΗ

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης, δείχνουν ότι η χρήση coaltar μπορεί να αποτελέσει μία ασφαλή θεραπεία στη δερματολογία

J Invest Dermatol. 2010 Apr; 130(4):953-61. Epub 2009 Dec 17. Η θεραπεία με coaltar σε ασθενείς με ψωρίαση και έκζεμα, δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου

Roelofzen JH, Aben KK, Oldenhof UT, Coenraads PJ, Alkemade HA, van de Kerkhof PC, van der Valk PG, Kiemeney LA.

Clickhere για να έχετε πρόσβαση στην περίληψη αυτού του άρθρου

Δύο τυχαιοποιημένες, κλινικές αξιολογήσεις έγιναν για να διερευνηθεί η πεποίθηση, ότι tachyphylaxis εμφανίζεται σε μακροχρόνια θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής με σμηγματορροϊκή δερματίτιδα και πιτυρίαση, κατά τη χρήση προϊόντος με βάση μονού pyrithione zinc. Η αξιολόγηση των δεδομένων, έδειξε σταθερό όφελος για όλα τα προϊόντα σε όλα τα χρονικά σημεία χρήσης, συνεπώς, καμία ένδειξη μειωμένου οφέλους δε βρέθηκε κατά τη διάρκεια θεραπείας 48 εβδομάδων.

Int J Dermatol. 2009 Jan; 48(1):79-85.Εμφανίζεται tachyphylaxis σε μακροπρόθεσμη αγωγή σμηγματορροϊκής δερματίτιδας, με σκεύασμα βασιζόμενο σε pyrithione zinc;

Schwartz JR, Rocchetta H, Asawanonda P, Luo F, Thomas JH.

Clickhere για να έχετε πρόσβαση στην περίληψη αυτού του άρθρου

Τοπική εφαρμογή βιταμίνης Β12 προσφέρει μια νέα θεραπευτική προσέγγιση για το έκζεμα (ατοπική δερματίτιδα) και την ψωρίαση και μπορεί να είναι κατάλληλη για μακροχρόνια θεραπεία, μιας και δεν έχουν αναφερθεί αντενδείξεις

British Journal of Dermatology 2004; 150: 977-983.Τοπική εφαρμογή βιταμίνης Β12- μια νέα θεραπευτική προσέγγιση στην ατοπική δερματίτιδα- μία αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς και της ανεκτικότητάς της σε μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη, με υποκατάστατο φάρμακο, πολυκεντρική κλινική δοκιμή.

Clickhere για να έχετε πρόσβαση στην περίληψη αυτού του άρθρου

Dermatology 2001; 203:141-147
Κρέμα που περιέχει βιταμίνη Β12 και λάδι αβοκάντο στη θεραπεία ψωρίασης κατά πλάκας

Clickhere για να έχετε πρόσβαση στην περίληψη αυτού του άρθρου

Το σαλικυλικό οξύ έχει χρησιμοποιηθεί μόνο του ως θεραπεία για την ψωρίαση, αλλά πολύ συχνά χρησιμοποιείται για να αυξάνει τη διεισδυτικότητα άλλων σκευασμάτων ,κυρίως κορτικοστεροειδών. Σε αυτή τη μικρή μελέτη, η χρήση γέλης σαλικυλικού οξέος 6%, σε συνδυασμό με αλοιφή tacrolimus, έδειξαν στατιστικά σημαντική βελτίωση για την θεραπεία της ψωρίασης κατά πλάκας σε σύγκριση με τη χρήση μόνο του σαλικυλικού οξέος.

"Για τους ασθενείς με εντοπισμένη ψωρίαση, και για πολλούς από αυτούς με μέτρια ψωρίαση, η κύρια θεραπεία εξακολουθεί να είναι τοπική εφαρμογή. Η ποιότητα ζωής επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτούς τους ασθενείς, και συχνά εκφράζουν υψηλά επίπεδα δυσαρέσκειας με τις τρέχουσες θεραπευτικές επιλογές . Θεραπεία με τοπική εφαρμογή συνδυασμού tacrolimus και σαλικυλικού οξέος, φαίνεται να είναι ασφαλής, βολική και αποτελεσματική"

Arch Dermatol. 2005 Jan; 141(1):43-6.Τοπική εφαρμογή αλοιφής tacrolimus, συνδυασμένου με 6% σαλικυλικού οξέος για αγωγή ψωρίασης κατά πλάκας

Carroll CL, Clarke J, Camacho F, Balkrishnan R, Feldman SR.

Clickhere για να έχετε πρόσβαση στην περίληψη αυτού του άρθρου

«Η Methotrexate έχει χρησιμοποιηθεί ως ένα αποτελεσματικό συστημικό χημειοθεραπευτικό φάρμακο για την ψωρίαση, από τους δερματολόγους για πάνω από 30 χρόνια. Ωστόσο, τα φαρμακοκινητικά δεδομένα δείχνουν ότι, η από του στόματος  λήψη Methotrexate μπορεί να προκαλέσει μείωση των ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων, και μπορεί επίσης να προκληθεί σοβαρή βλάβη του ήπατος, διάρροια , και ερεθισμός του στομάχου. Αυτές οι αντενδείξεις περιόρισαν τους γιατρούς ως προς την συνταγογράφησή της. Ωστόσο, ( οι Syed και Nordstrom, του Τμήματος Δερματολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, και ερευνητές από τρεις άλλες περιοχές παρατήρησαν ότι), αν η Methotrexate ενσωματωθεί σε γέλη, τοπικής εφαρμογής, σε μια κατάλληλη δοσολογία. προσδίδει καλύτερα αποτελέσματα, χωρίς τις παρενέργειες, όμως, ένα τέτοιο σκεύασμα δικαιολογεί περεταίρω κλινική αξιολόγηση. Επιπλέον, δημοσιευμένα δεδομένα έδειξαν ότι το 70% των ασθενών, προτιμούν θεραπεία τοπικής εφαρμογής για την θεραπεία της ψωρίασης. "

Το άρθρο αυτό καταλήγει στο συμπέρασμα ότι: "
methotrexate0,25% σε μία υδρόφιλη γέλη είναι σωστά ανεκτή και σημαντικά πιο αποτελεσματική από υποκατάστατο φάρμακο σε ασθενείς που την εφαρμόζουν τοπικά, σαν αγωγή, για τη θεραπεία της ψωρίασης vulgaris."

JCutanMedSurg 2001; 299-302
Έλεγχος της ψωρίασης vulgaris με υδρόφιλη γέλη
methotrexate 0.25%-μία ελεγχόμενη με υποκατάστατο φάρμακο μελέτη

Clickhere για να έχετε πρόσβαση στην περίληψη αυτού του άρθρου

Το άρθρο αυτό καταλήγει στο συμπέρασμα ότι: «methotrexate 0.25% σε υδρόφιλη γέλη είναι σωστά ανεκτή, αλλά δεν είναι πολύ αποτελεσματική στον έλεγχο των βλαβών της ψωρίασης στις παλάμες και στα πέλματα, ωστόσο, μια υψηλότερη συγκέντρωση methotrexate, σε διαφορετική βάση με μεγαλύτερη διεισδυτικότητα, ενδεχομένως, θα μπορούσε να παρέχει καλύτερα αποτελέσματα. "

JDermatol 2004 Oct; 31(10):798-801
Τοπική εφαρμογή γέλης
methotrexate 0.25% σε βάση υδρογέλης για τη θεραπεία παλαμοπελματιαίας ψωρίασης

Clickhere για να έχετε πρόσβαση στην περίληψη αυτού του άρθρου

Tiwari, Kumar, et al. δημοσίευσε μια έκθεση περίπτωσης τοπικής εφαρμογής methotrexate με διαδικασία ιοντοφόρεσης για τη θεραπεία ανθεκτικής παλμοπελματιαίας ψωρίασης. Σε άνδρα 46 ετών, με σαφώς καθορισμένες διμερείς παλαμιαίες πλάκες 6 ετών, η οποίες ήταν ανθεκτικές σε διάφορες θεραπείες, υπέβαλλε σε θεραπεία τη δεξιά παλάμη, μιας και είχε πιο σοβαρές βλάβες. Η διαδικασία της ιοντοφόρεσης πραγματοποιήθηκε, χρησιμοποιώντας βαμβακερές γάζες, εμποτισμένες σε 4-6 ml διαλύματος δινατρίου methotrexate10mg / ανά ml, μία φορά την εβδομάδα, για τέσσερις εβδομάδες. Οι ερευνητές ανέφεραν 75% βελτίωση μετά από τέσσερις εβδομάδες θεραπείας. Η ιοντοφόρεση, λοιπόν, επιτρέπει υψηλές συγκεντρώσεις του φαρμάκου τοπικά, ενώ συνολικά στο σώμα, είναι ελάχιστες έως μηδαμινές, μειώνοντας έτσι τις πιθανές επιπλοκές.

Int J Dermatol. 2003 Feb;42(2):157-9
Τοπική εφαρμογή
methotrexate με τη διαδικασία της ιοντοφόρεσης, για τη θεραπεία ανθεκτικής ψωρίασης-αναφορά μίας περίπτωσης ασθενούς

Clickhere για να δείτε παραπομπή αυτού του άρθρου.