+30 210 9926518

Ο κάθε ένας μας είναι διαφορετικός από τον άλλο, αυτός είναι και ο λόγος που κάθε φαρμακοτεχνική συνταγή μπορεί να σχεδιαστεί ειδικά για τις ατομικές ανάγκες μας.

ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΝΥΧΙΩΝ / ΑΦΑΙΡΕΣΗ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΜΑΛΟΥ ΛΕΙΧΗΝΑ ΤΩΝ ΝΥΧΙΩΝ

Ο ομαλός λειχήνας των νυχιών, πιο συχνά εμφανίζεται κατά την πέμπτη και έκτη δεκαετία της ζωής του ατόμου και μπορεί να είναι εμφανώς ανθεκτικός σε πολλές μορφές θεραπείας. Στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, στο Τμήμα Δερματολογίας έχουν αναφερθεί περιπτώσεις επιτυχημένης θεραπείας βαριάς μορφής φλεγμονών ομαλού λειχήνα νυχιών, όταν αυτή συνδυάζεται με τοπική θεραπεία γέλης tazarotene και γέλης clobetasole, χωρίς το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπτώσεις μετά από συστηματική θεραπεία.

J Drugs Dermatol. 2007 Feb; 6(2):202-4.

Ανακουφιστική αγωγή ομαλού λειχήνα νυχιών

Clickhere για να έχετε πρόσβαση στην περίληψη αυτού του άρθρου

Αν και η χειρουργική εκτομή είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος αφαίρεσης νυχιών, η χρήση έμπλαστρου εμποτισμένου με ουρία ,που εφαρμόζεται κάτω από την έμφραξη μπορεί να είναι πολύ καλύτερη λύση. Η χρήση των εμπλάστρων ουρίας έχει εγγενή πλεονεκτήματα - είναι οικονομική λύση, πολλά νύχια μπορούν να θεραπευτούν μετά από μόλις μία συνεδρία και η διαδικασία είναι ουσιαστικά ανώδυνη. Διάφοροι συνδυασμοί συνεργιστικών φαρμάκων μπορούν να δημιουργηθούν στο φαρμακοτεχνικό εργαστήριο με ενισχυμένα διεισδυτικά στοιχεία για αντιμυκητιασικές θεραπείες. Οι τοπικές θεραπείες συνήθως έχουν λιγότερες αντενδείξεις από συστηματικές φαρμακευτικές αγωγές.

Cutis. 1980 Jun; 25(6):609-12

Αλοιφή ουρίας στην χειρουργική απόσπαση δυστροφικών νυχιών – μία επανεκτίμηση

Clickhere για να έχετε πρόσβαση στην περίληψη αυτού του άρθρου

Cutis. 1980 Apr; 25(4):397, 405.

Ο συνδυασμός ουρίας και σαλικυλικού οξέος σε αλοιφή για την απόσπαση μη δυστροφικών νυχιών- μια περεταίρω παρατήρηση.
Clickhere για να έχετε πρόσβαση στην περίληψη αυτού του άρθρου

JAMA 1979 Apr 13; 241(15):1559, 1563

Εναλλακτική λύση στην αφαίρεση νυχιών, τα εμποτισμένα, με ουρία, έμπλαστρα.

PMID: 430701 (δεν υπάρχει διαθέσιμη περίληψη)

ClinExpDermatol 1982 May; 7(3):273-6
Η θεραπεία μυκήτων και λοιμώξεων των νυχιών με χρήση της μεθόδου "χημικής απομάκρυνσης".

PMID: 7105479 (δεν υπάρχει διαθέσιμη περίληψη)

Η αντιμετώπιση ονυχομυκητιάσεων (μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών) αποτελείται συνήθως από συστηματική χρήση αντιμυκητιασικών φαρμάκων, τοπικές θεραπείες (π.χ. με αλοιφή ουρίας, διαδικασία ξηράνσεως, κερατολυτικών), ή από χειρουργική επέμβαση (π.χ. απόσπαση του νυχιού, θεραπεία με λέιζερ) . Τοπικής χρήσης θεραπεία αντιμυκητιακών παρασκευασμάτων (που περιέχουν δραστικά συστατικά της επιλογής σας) είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες, που μπορεί να συμβούν με αντιμυκητιασική θεραπεία χορήγησης από το στόμα, και μπορεί να αποτελεί μια πιο οικονομική, εναλλακτική λύση, καθώς απαιτούνται χαμηλότερες δόσεις, εφόσον η φαρμακευτική αγωγή εφαρμόζεται τοπικά στα σημεία. Ενισχυμένοι διεισδυτικοί παράγοντες μπορούν να συμπεριληφθούν στα παρασκευάσματα, έτσι ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της τοπικής αντιμυκητιασικής θεραπείας

TropMedIntHealth 1999 Apr; 4(4):284-7
Θεραπεία ονυχομυκητίασης με χρήση butenafine 2% και 5% Melaleuca alternifolia (τσαγιόδεντρο) λάδι σε κρέμα.

Clickhere για να έχετε πρόσβαση στην περίληψη αυτού του άρθρου