+30 210 9926518

Η Φυτοθεραπεία χρησιμοποιεί τις ισχυρές θεραπευτικές ικανότητες των φυτών για την εξασφάλιση της καλής υγείας. Αποτελεί την αρχαιότερη και πιο διαδεδομένη μέθοδο θεραπείας στον κόσμο σήμερα.
fyto slide
shadow decor

Εισαγωγή στη φυτοθεραπεία

Η Φυτοθεραπεία πραγματεύεται τις ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών για την εξασφάλιση της καλής υγείας. Χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και σήμερα είναι ευρέως γνωστή για τη θεραπεία πολλών παθήσεων.
Η επιστημονική έρευνα πάνω στις φαρμακευτικές ιδιότητες των φυτών επιβεβαιώνει σήμερα πολλές από τις αρχαίες αντιλήψεις που είχαν σχέση με τις θεραπευτικές ιδιότητες διαφόρων βοτάνων. 
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνταν για την επιλογή των κατάλληλων βοτάνων είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιεί η σύγχρονη ιατρική. Η βασική διαφορά είναι ότι τα φυτικά φάρμακα βασίζονται στο είδος του φυτού, όπως αυτό βρίσκεται στη φύση, παρά σε κάποιο συγκεκριμένο χημικό συστατικό.

Παρόλο που η φυτοθεραπεία μπορεί να αποτελέσει υψηλής αποτελεσματικότητας, μορφή θεραπείας, πρέπει πάντοτε να συμβουλεύεστε το γιατρό, τον φαρμακοποιό ή τον επιστήμονα φυσιοθεραπευτή  για περιπτώσεις σοβαρών ή υποτροπιαζόντων προβλημάτων.


slider shadow decorarive image